Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Water in de kruipruimte

Heeft u last van water in de kruipruimte, of is het er vochtig? Het is in de beide gevallen van belang om hier iets aan te doen en daarmee te voorkomen dat er problemen ontstaan.

Het water in de kruipruimte vormt over het algemeen grondwater, dat zich een weg naar binnen heeft weten te werken.

U kunt in extreme gevallen te maken hebben met stuwvocht of de hydrostatische druk van grondwater, maar in de meeste gevallen is er simpelweg sprake van een falende afdichting van de kruipruimte of kelder.

Het is dan van belang deze afdichting alsnog goed aan te brengen

Kruipruimte onder water Kruipruimte vol grondwater

Lek in de kim

Op het moment dat er water in de kruipruimte of in de kelder staat is dit in veel van de gevallen een gevolg van een lek in de kim. Dit is de scheiding tussen de wand en de vloer, die een kwetsbare plaats vormt binnen de gehele constructie. Daarnaast kunnen doorvoeropeningen voor kabels en waterleidingen of gasbuizen een probleem vormen. Kijk deze plaatsen in ieder geval goed na op het moment dat u water in de kruipruimte heeft staan, om uit te sluiten dat deze hiervoor verantwoordelijk zijn.

Lek Aansluiting vloer en wanden lekt

Schimmel in huis en uw gezondheid

Schimmel in huis heeft een negatieve invloed op uw gezondheid. Dat heeft onder andere te maken met de sporen die een negatieve invloed kunnen hebben op onze luchtwegen en bijvoorbeeld kunnen leiden tot een allergie.

Sommige wetenschappers zijn zelfs van mening dat het de sporen van schimmels zijn die over het algemeen leiden tot de allergieën waar we als mensen mee te maken hebben.

U kunt de schimmelvorming voorkomen door vochtproblemen zo snel mogelijk aan te pakken, u te richten op de verwijdering hiervan en in ieder geval te werken aan voldoende ventilatie.

Fundering Fundering

Voldoende ventilatie

Indien er geen water meer in de kruipruimte staat, maar de muren nog wel vocht zijn, is het van belang om voldoende ventilatie aan te brengen. Zorg voor in ieder geval 5 vierkante centimeter ruimte voor de ventilatie, per vierkante meter vloeroppervlak. Op die manier kan er voldoende lucht door de kruipruimte of de kelder stromen en zorgt u ervoor dat het water zal verdampen. Ventilatie is ook hier van groot belang, zelfs wanneer u hier nauwelijks komt en weinig waarde hecht aan het leefklimaat.

Ventileren In een kruipruimte zijn geen ramen voorhanden, maar u kunt wel roosters laten installeren om de kruipruimte te beluchten.

Advertenties

Advertenties


Wat kunnen wij aan een natte kruipruimte doen?

Gratis offerte aanvragen

U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.