Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

Ongedierte en houtrot

Heeft u last van vocht in huis? Houd er rekening mee dat dit niet alleen leidt tot hogere stookkosten als het gevolg van de matige isolatie, maar dat u tevens de ontwikkeling van schimmels, ongedierte en houtrot in de hand werkt. Dit laatste kan een flinke afbreuk van de kwaliteit van de bouwmaterialen betekenen, terwijl ongedierte het leefklimaat zeer negatief kan beïnvloeden. Probeer de bron van vochtproblemen altijd onmiddellijk op te sporen en er op die manier voor te zorgen dat u deze in de kiem kunt smoren.

Schimmels en ongedierte

Op het moment dat zich een vochtige plek op een gevel of op de vloer vormt zorgt u daarmee voor een bijzonder fijne ontwikkelingsbodem voor schimmels en ongedierte. Deze hebben het vocht nodig om zich te ontwikkelen en de schimmels zullen sporen verspreiden om het leefgebied snel uit te breiden. Het is daarom van belang om hier altijd zo snel mogelijk maatregelen tegen te treffen.

Bitumen waterkerende laag

Op het moment dat u het hout voor uw woning op een vaste ondergrond wilt gebruiken, zoals de fundering van een huis, is het verstandig om een waterkerende laag aan te brengen. U kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van bitumen. Daarnaast is het verstandig om de palen op een dusdanige manier in de houders te verankeren, dat er minstens 3cm ruimte blijft tussen de paalhouders en het hout. U zorgt er op die manier voor dat het hout zo min mogelijk last zal krijgen van de invloed van vocht.

Regelmatige inspectie van de kwaliteit van de dakbedekking is verstandig. Regelmatige inspectie van de kwaliteit van de dakbedekking is verstandig.

Onder de beschermingsmiddelen voor hout om houtrot en ook ongedierte tegen te kunnen gaan verstaan we producten met giftige bestanddelen, zoals de pesticiden. Deze zorgen ervoor dat schimmels en ongedierte geen kans krijgen. Daarnaast kunt u gebruik maken van een weerbestendige beits of verf. U zorgt er daarmee voor dat u het hout goed tegen het vocht kunt beschermen, zonder dat u daarvoor gebruik hoeft te maken van giftige bestanddelen.

Schimmels en zo...

Schimmel in vochtige ruimtes
Schimmel- en mosvorming op buitenmuren
Schimmel op kitnaden
Schimmels achter behang.
Schimmel in de kelder
Schimmel op plafond.
Schimmels zijn levende en groeiende organismes
Schimmels trekken insecten aan.
Vocht sloopt elk gebouw.

Advertenties

Advertenties


Gratis offerte aanvragen

U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.

Advertenties