Oplossingen voor elk vochtprobleem - landelijke dekking - scherpe tarieven - gratis offerte

6% btw regeling

Profiteer van een laag btw tarief tot en met 30 juni 2015.De 6% Btw-regeling zorgt ervoor dat u tijdelijk voordelig maatregelen kunt nemen op het gebied van vochtbestrijding, of u problemen kunt voorkomen.

Wilt u ervoor zorgen dat er geen vocht door de gevel kan slaan, of u geen last meer zal hebben van optrekkend vocht?

U kunt nu gebruik maken van de Btw-regeling die het lage Btw-tarief mogelijk maakt, in plaats van het hoge Btw-tarief dat u normaal gesproken zou betalen.

Lage Btw-tarief tot en met 30 juni 2015

Het kabinet heeft in september een nieuwe begroting opgesteld voor 2015 waarin onder andere staat dat de BTW-verlaging met een half jaar verlengd wordt tot en met 30 juni 2015 om zo de Bouwsector te blijven stimuleren.

Het lage Btw-tarief bedraagt 6%, terwijl het hoge Btw-tarief 21% bedraagt. Dat betekent dat u behoorlijk op de kosten kunt besparen. De regeling geldt voor alle werkzaamheden die u laat verrichten, met het oog op het onderhoud van uw woning. Houd er rekening mee dat het alleen mogelijk is om gebruik te maken van de 6% Btw-regeling op het moment dat u onderhoud laat uitvoeren aan een woning die minimaal 2 jaar oud is.

Btw op arbeid

De 6% Btw-regeling geldt bovendien alleen voor de arbeidskosten die de specialist u in rekening brengt. U dient het reguliere tarief te betalen voor eventuele onderdelen of materialen. Met name in het geval van het zoeken van de oorzaak van vochtschade zullen het met name de arbeidskosten zijn die flink oplopen. Wat dat betreft kan de 6% Btw-regeling u een aanzienlijk voordeel opleveren en is het interessant om de werkzaamheden nog voor het eind van het jaar uit te laten voeren.

Voorbeelden van vochtschades en -problemen

Dakgoot lekkage zorgt voor mosaangroei en daardoor aantasting buitenmuur
Zoutuitgroei en optrekkend vocht zorgen voor witte uitslag.
Schimmel nestelt zich exact op het deel van de muur dat nat is.
Te vochtig hout is prooi voor schimmel- en zwamvorming
Verf, behang en lijm laten los indien de ondergrond vochtig wordt.
Badkamer schimmel is te vermijden door goed droog te maken en te ventileren
Langdurige blootstelling aan vocht zorgt voor zware schimmel- en zwamaangroei.
Scheuren in muren zijn een belangrijke oorzaak van vochttoetreding.
Lekkage op kim (aansluiting wand op grond) van een kelder zorgt vaak voor problemen. Injecteren is veelal de beste oplossing.
Vocht in de muur kan kortsluiting veroorzaken waardoor mogelijkerwijs brand ontstaat.
Schade aan het dak kan voor veel vochtproblemen door de gehele woning zorgen.
Geen enkele verf, pleister, behangsoort is bestand tegen een vochtige ondergrond.

Voordeel 6% Btw-regeling

Het voordeel van de 6% Btw-regeling kan aardig oplopen. Stel dat u werkzaamheden uit laat voeren en u daarvoor in totaal €1.200 betaalt, exclusief Btw. Het gaat om €400 aan materiaal en nog eens €800 aan arbeidskosten. Het materiaal kost inclusief de Btw dan €484. De arbeid kost inclusief de Btw normaal gesproken €968, maar kost u dankzij de 6% Btw-regeling €848. Dat betekent dat u €120 voordeel heeft, wanneer u de werkzaamheden voor 1 juli 2015 laat uitvoeren.

Gratis offerte aanvragen

Gratis offerte voor het oplossen van uw vochtproblemen.U kunt bij ons gratis en volledig vrijblijvend een offerte aanvragen voor werkzaamheden die betrekking hebben op het oplossen en voorkomen van vochtproblemen. Veel voorkomende werkzaamheden zijn afdichten van kelders, injecteren van muren en vloeren, impregneren, reinigen, isoleren, coaten van vloeren en wanden, vochtdetectie etc.

Wij hebben met onze partners een dekking in geheel Nederland en zijn u graag van dienst met een gratis inspectie en offerte. Vraag gerust aan, het is volkomen vrijblijvend en zo weet u tenminste waar u aan toe bent. Klik op de onderstaande banner voor het aanvraagformulier.